Estètica i salut

A ballar! La dansa contemporània és per a tots

Per Santi

< Tornar

Ara que ja ha passat el Dansa València, potser algun haja sentit la temptació de posar-se a ballar, de deixar-se les sessions avorrides d'exercicis gimnàstics i començar a moure's amb algun objectiu més que el simple fet de suar.

La dansa reunix el millor de l'exercici amb el millor de l'art. És el teu cos el que expressa i el que es mou, de fet els ballarins a vegades ens queixem que “ens emportem la feina a casa”.

Si penses que per tindre més de nou anys ja no pots començar a ballar, vas molt mal encaminat. Les classes de dansa s'adeqüen a molts nivells, i no en totes es pretén formar professionals que puguen entrar en l'elenc d'una companyia.

La dansa contemporània requerix d'un cos preparat, però no d'unes condicions específiques inabastables per a la majoria. Amb la dansa es potencia la flexibilitat, el to muscular, la col·locació postural, el ritme, la coordinació… i al mateix temps s'aconseguixen estats emocionals molt bonics, que provoquen molta satisfacció.

Les tècniques contemporànies són tantes com a professors hi ha impartint-les. Cadascú, després d'anys d'estudi, arreplega les influències més importants i les barreja, però la majoria de les classes de dansa contemporània que podeu trobar es basen en la tècnica release, que busca alliberar les articulacions per a què el moviment siga més fluid, les extremitats aporten les direccions del moviment i el centre siga el quarto de comandaments del cos. Amb açò aconseguim major economia de moviments i una qualitat més personal que s'allunya de les posicions i les coreografies més estereotipades.

La dansa, repetisc, és aconsellable per a tot el món que no tinga lesions greus, i és molt més divertida que les taules tancades i estàtiques d'altres disciplines. És especialment aconsellable per a actors i persones que treballen de cara als altres, perquè proporciona molta seguretat corporal i a qualsevol que vullga estalviar-se sessions de teràpies, perquè és molt alliberadora.

I si no et convencen els arguments convencionals et diré un secret: se't posa el cul com una pedra. Ho jure.

--------------------------------------------

Pots apuntar-te a activitats de dansa contemporània a Benimaclet, de dilluns a divendres en diferents horaris (matins, vesprades i nits).

Infórma't en A contar mentiras.