Salud

Descobrix els beneficis del te en el teu organisme

23/02/2010


Tots hem sentit parlar de les propietats que les infusions tenen per a afavorir determinats aspectes de la nostra salut i benestar. D'entre les infusions destaca el te, conegut i utilitzat per moltes civilitzacions des de fa milers d'anys i en aquest article coneixeràs un poc més sobre ell.

En el mercat podem trobar diferents tipus de tes però tots partixen d'una mateixa planta denominada "Camèlia Sinnensis". Les seues principals propietats són idèntiques en totes les varietats, però varien en funció del tipus de fermentació en el seu procés d'elaboració, la qual cosa fa que varie el seu color: roig, blanc, negre, etc. O la quantitat de tenia que contenen.

Taza de téEl te blanc

El te blanc s'elabora a partir de brots tendres abans d'obrir-se i és tres vegades més antioxidant que el verd. Conté un percentatge molt baix de teïna i és de sabor dolç i delicat. Entre les seues propietats podem destacar: enfortix els capil·lars, estimula les defenses, combat la fatiga mental, disminuïx el risc de malalties cardiovasculars , ajuda a regular els símptomes de la menopausa en les dones, baixa els nivells de colesterol i sucre en sang i conté més antioxidants que les vitamines C i E juntes.

Te Verd

Elaborat a partir de fulles sense fermentar, també és antioxidant i conté vitamines A, C i E. Ajuda a reduïr el colesterol, dificulta la formació de coàguls, prolonga la joventut, ajuda davant de trastorns com ara la diabetis, l'obesitat i l'estrés, és un gran aliat del nostre cor, reforça el sistema immunitari i manté la boca sana.

Te Negre

Aquest te considerat energizant, és fermentat amb el seu propi vapor i posseïx propietats aromàtiques més intenses que la resta de tes. Entre les seues propietats cal destacar que pot protegir davant del càncer de pell i d'estómac, ja que els seus principis actius actuen com a inhibidors de certs tumors.

Te Rojo Pu-Erh

Considerat com un remei per a gaudir de bona salut, el te roig també és conegut com "devorador de greixos", ja que és de gran ajuda per a desintoxicar i depurar el nostre organisme, reduïx el nivell de greix en sang, baixa el nivell de colesterol, neteja l'intestí i alça l'ànim.

Rooibos

Aquesta exquisida beguda que s'està posant molt de moda últimament, no és un te propiament dita sinó que prové d'una altra planta d'origen africà. Uns dels grans avantatges que té és que no conté les molècules estimulants de la teïna. Gràcies a què és rica en ferro absorbible, fluor i vitamina C i té grans virtuts antioxidants, antiinflamatòries i antial·lèrgiques, a partir del rooibos es pot elaborar beguda isotònica per a esportistes. A més, resulta ideal per a la salut en general, la pell i té propietats aprimadores.


Ara que ja coneixes un poc més sobre els tes i segur que t'ha entrat el cuquet d'assaborir algun d'ells, tens la sort que a València pots gaudir d'una teteria de gran nivell, situada en el barri de l'Eixample.

Tetería ContéTetería Conté és un nou local amb un ambient acollidor i càlid amb música ambiental. Té a la teua disposició més d'un centenar de tipus de te qualitat Premium i un saló per a la seua degustació únic en la ciutat. Conté és el lloc de trobada obligada per als amants del te natural, pur i sofisticat, on també pots gaudir de tisanes, infusions, rebosteria pròpia i copes. També disposen de servei de desdejuni, esmorzars i menjars prèvia reserva.

Com a novetat, Conté obri divendres i dissabtes en horari de vesprada-nit fins a l'1 de la matinada, perquè gaudir d'un agradable sopar i rematar la nit assaborint un dels seus fabulosos tes, fora del sarau de la ciutat i mantenint una bona conversació en companyia dels teus amics.----------------------------

Més informació:

Teteria Conté
C/ Sorní nº 37 baix esquerra · 46004 València
Tel. 96 344 44 80
Email: info@conteseleccion.com
http://www.conteseleccion.com/


Compartix açò al teu Facebook