Un centenar d'immigrants i gais participaren conjuntament en les I Jornades de Integració"Benef-actor" a Castelló

 

12/11/2007. Informa: Colega-Valencia


PeñiscolaEste cap de setmana es van dur a terme les I Jornades d'Integració "Benef-actor" en l'alberg juvenil "Frances de Vinatea" de Morella (Castelló), amb el recolzament de la Direcció General de Ciutadania i Integració y de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), organitzades pel Col·lectiu de Lesbianes, Gays, Bisexuals i Transsexuals de la Comunitat Valenciana (Colega-Valencia).

L'objectiu d'estes jornades de convivència del col·lectiu immigrant i del col·ectiu gai-lèsbic ha estat ampliament aconseguit, pogent ambdós col·lectius estretir llaços, eliminar retiències i prejudicis per a aumentar la confiança d'ambdós parts. En ls jornades han participat quasi un centenar de persones, compostes per voluntaris de Colega-València i d'associacions d'immigrants, principalment d'Aculco-Valencia (Asociación Socio-cultural de Colombia e Inberoamérica).

Al llarg de les jornades es realitzaren tallers d'interculturalitat i dinàmiques de convivència i integració. Finalitzaren amb una visita a les ciutats de Morella i Peníscola. El projecte Benef-actor pretén afavorir la integració social de les persones immigrants, fomentant la seua participació en la vida social mitjançant estratègies de voluntariat bidireccional, regides per principis de tolerància i igualtat, de forma que permeten que el col·lectiu immigrant siga beneficiari i benef-actor de l'acció social.

L'objetciu d'este projecte no consistix únicament en integrar i asimilar a les persones LGTB immigrants i al col·lectiu immigrant en general, sinó en realitzar una vertadera mediació intercultural, per a facilitar una vertadera convivència fonamentada en principis d'igualtat, que garantisquen una confiança mutua entre els voluntaris de Colega-Valencia i el col·lectiu immigrant, que permeta que els nostres beneficiaris siguen vistos i tractats com a persones íntegres i capaces.

Des de Colega-Valencia vegerem necessari posar en marxa un voluntariat bidireccional, que a més de desenvolupar accions de voluntariat cap a estos col·lectius, les organitzacions devem garantitzar la participació de les persones d'estos col·lectius en accions de voluntariat portades a termes per ells mateixos (la persona seria beneficiària i benef-actora de l'acció social). Amb la fi de garantir un major enriquiment del voluntariat hem creat grups de voluntaris heterogenis, formats per persones de diferents col·lectius. De la mateixa forma, incluïm la possibilitat de compartir equips de voluntaris amb més d'una organització.