Tots els col·lectius valencians organitzen actes en el dia mundial contra l'homofobia i la transfòbia


14/05/2009


El 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra l'Homofòbia, per a denunciar el verdader problema que impedix el gaudi dels drets de les persones LGBT.

Aquesta data commemora el dia en què l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va eliminar l'homosexualitat de la seua llista de malalties mentals en 1990 i es convertix així en una data clau per a conscienciar sobre l'homofòbia en la societat.

Els diferents col·lectius LGTB valencians, en forma unànime, han organitzat actes per a celebrar aquest dia, tant en la capital com en diferents pobles de les nostres comarques.

Entre tots aquests actes cal destacar:

Dijous, 14 de maig

10:00 h.
Acte de visibilitat-Besada a la Universitat de València. Primer en el vestíbul de la Facultat de Filologia (Blasco Ibáñez). A partir de les 11:30 h entre els aularis del Campus dels Tarongers, organitzat pel Grup Jove del Col·lectiu Lambda.

Exposició "Aquesta és la meua postura contra l'homofòbia", fins al 20 de juny en el Centre Cultural de Colegas, carrer Moro Zeit 11 de València

Divendres, 15 de maig

18:00 h
Performance “Per la Conscienciació Col·lectiva” a la Plaça del Tossal de València, organitzada per Colega València.

Dissabte, 16 de maig

10:00 h.
Performance “Per la Conscienciació Col·lectiva” a l'edifici Nexus de la Universitat Politècnica de València, organitzada per Col·lega València.

17:00 h
Lectura del manifest del dia contra la LGTBfobia al municipi de Potríes, organitzat per CLGS.

19:00 h.
Conferència "Els orígens de l'homofòbia" a càrrec de Manuel Antonio Velandia a la Universitat d'Alacant (a la seu del carrer Ramón i Cajal) organitzada pel col·lectiu DecideT.

24:00 h
Festa contra la LGTBfobia amb sorpreses i regals al pub Joker de la platja de Gandia, organitzada per CLGS.

Diumenge, 17 de maig

11:00 h
Acte a la Plaça del Doctor Collado de València, on hi haurà jocs, tallers, panells informatius i música. L'acte acabarà amb la lectura del manifest a càrrec del Col·lectiu Lambda.

18:00 h
Besada a la Plaça de l'Ajuntament de Xátiva, convocada pel col·lectiu Colorets.