València dirà"Jo no t'espere" a Benet XVI

< Tornar

19-maig-06. Informa: Lambda

 

La celebració a València de la Trobada mundial de la Família el pròxim mes de juliol i la visita del papa a la nostra ciutat està sent un esdeveniment amb un abast ideològic, econòmic i polític d'una magnitud tal que mereix una resposta crítica i racional que provoque la reflexió en la societat sobre tot el que està ocorrent.

Fa dos mesos, un ampli i plural grup d'entitats cíviques que agrupa persones cristianes, laiques i atees, a gais i lesbianes, a dones, a col·lectius culturals, de lluita contra la sida... va començar a organitzar el que ara denominem Campanya NOSALTRES NO T'ESPEREM. El primer va ser posar en comú les nostres idees. Les posicions oficials de l'Església catòlica en qüestions com l'avanç dels drets de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals; la igualtat plena per a les dones i el respecte a les seues decisions; la violència de gènere; l'ús de mètodes anticonceptius; la interrupció voluntària de l'embaràs; la prevenció del VIH-SIDA i altres infeccions de transmissió sexual; la investigació científica amb cèl·lules mare; la reproducció assistida; el debat sobre el dret a una mort digna; la imposició de la religió en l'escola... són com a mínim discutiblement i absolutament qüestionables quan el seu objectiu és imposar les seues posicions al conjunt de la societat, siguen els ciutadans catòlics o no, normalment per la via de la prohibició.

A partir d'eixa reflexió i a pesar de la nostra enorme diversitat ens hem posat d'acord i hem redactat el Manifest NOSALTRES NO T'ESPEREM. Com a acció, volíem fer visible, de manera respectuosa i clara, la nostra crítica al discurs involucionista del Vaticà i la jerarquia catòlica i al malbaratament organitzat entorn a la visita papal i es va organitzar un concurs d'idees per a buscar un lema i una imatge identificativa per a convertir-la en pancartes per a ser penjades en finestres i balcons. El resultat ha sigut el lema JO NO T'ESPERE i la imatge és un senyal de circulació de perill amb una mitra dins.

En este moment, la informació en els mitjans i l'ampli suport institucional està consolidant un únic missatge, un únic discurs, el del Vaticà, al què podem, al què hem de respondre per responsabilitat ciutadana. Sempre amb respecte, sempre amb rigor, però de manera decidida i amb vocació de ser majoritària, d'aconseguir el màxim suport social possible.

Convidem a totes les persones que dissentixen del que està passant a posar-se la pancarta en sa casa; també buscarem adhesions d'organitzacions socials, polítiques, sindicals, culturals... que recolzen el manifest i la difusió de les pancartes. A més, en la web www.jonotespere.org oferirem la informació de la campanya, la possibilitat d'adherir-se (tant si es tracta d'una entitat com si són persones) i una agenda de les múltiples activitats que les diferents associacions i col·lectius ja estan organitzant per a invitar a la reflexió sobre este “esdeveniment”. Les pancartes seran venudes a 3 euros i estaran disponibles en les entitats que promouen la campanya.

Des d'una posició laica, que respecta qualsevol ideologia o principis morals però on no podem acceptar que es tracte d'imposar els propis a ningú, volem llançar esta iniciativa per a fer visibles altres opcions en tots els temes abans mencionats i, especialment, com a nexe comú, reivindicar la llibertat personal i la racionalitat enfront dels models excloents i els fonamentalismes. Al cap i a la fi els models alternatius són, ara com ara, tan importants quantitativament i qualitativa, com els que propugna el Vaticà i això hauria de ser fonamental per als nostres governants que estan fent un desplegament de mitjans i suports per a una confessió religiosa que manté un discurs que discrimina i estigmatitza.

Ateneu cultural Casino Torrent, Ateneu llibertari Al margen, Barriodelcarmen.net, Ca Revolta, Catòliques pel dret a decidir, Col·lectiu Lambda de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, Comissió de Dones 8 de març, Comunitats Cristianes Populars, Coordinadora d'Associacions de lluita contra la sida de la Comunitat Valenciana, Corrent Som Esglèsia, Dones creients, FIDA Federación Internacional de Ateos, Grup Cristià Pacifista, Associació cultural i republicana Constantí Llombart, Europa Laica y Fundació Salvador Seguí.


-------------------------------

Per a més informació: