Lambda programa a la Universitat un cicle de cinema transsexual

< Tornar

8-maig-06. Informa: Lambda

 

El Grup Universitari del Col·lectiu Lambda ha organitzat, del 8 a l'11 de maig, l'onzè Cicle de Cinema lèsbic, gai, transsexual i bisexual a la Universitat. En aquesta edició, el cicle abordarà de forma monogràfica la realitat transsexual, "una realitat prou desconeguda, sobre la qual existeixen més prejudicis que informació veraç", en paraules de Pablo Hernández, coordinador del Grup Universitari de Lambda.

Les pel·lícules seleccionades són reflex de realitats molt allunyades, amb històries situades a Austràlia, Tailàndia, Espanya o els Estats Units d'Amèrica i aborden la temàtica transsexual des de perspectives molt diverses, amb grans dosis d'humor o amb serietat i rigor. Totes coincideixen, però, en evidenciar la discriminació social i legal que les persones transsexuals encara patixen.

El Grup Universitari de Lambda pretén aportar amb aquest cicle, així, una comprensió més ampla de la transsexualitat, mostrant els obstacles quotidians als quals s'enfronta diàriament qualsevol persona transsexual, barreres que dificulten el seu accés al mercat laboral, la seua integració en la societat i que contribueixen a trencar, fins i tot, la seua estabilitat emocional.

El cicle s'obrirà el dilluns 8 de maig amb Beautiful Boxer, del cineasta tailandès Ekachai Uekrongtham, un drama inspirat en la vertadera història d'una xica transsexual que es va convertir en un fenomen mediàtic gràcies als seus triomfs al kickboxing. El 9 de maig es projectarà 20 cm, de l'espanyol Ramón Salazar, un musical protagonitzat per Mónica Cervera, Pablo Puyol i Rossy de Palma. El dimecres 10 es revisarà un clàssic del cinema transsexual i drag-queen, Las Aventuras de Priscilla, Reina del Desierto i el dijous tancarà aquesta edició el telefilm Normal, protagonitzat per Jessica Lange i Tom Wilkinson.

"Confiem en que el cicle, juntament amb altres campanyes i accions del Col·lectiu Lambda envers la transsexualitat, contribuixca a visibilitzar la injusta discriminació que aquest col·lectiu estigmatitzat pateix. En aquest sentit, volem recordar al govern socialista el compromís electoral que va assumir de dur a terme una llei d'identitat de gènere, llei que ha sigut aplaçada ja en diverses ocasions d'aquesta legislatura i de la qual, a dia d'avui, no s'ha presentat ni tan sòls un esborrany del projecte. Exigim al govern estatal, per tant, que no oblide els seus compromisos i que continue avançant cap a una societat més igualitària i respectuosa amb la diversitat."