Els col·lectius valencians condemnen l'assassinat d'una transsexual a Aldaia


25/03/2009


Després del descrobriment per part de la Guàrdia Civil del cadàver calcinat d'una dona transsexual d'origen magribí, en un camí rural del terme d'Aldaia, els col·lectius LGTB valencians s'han afanyat a condemnar aquest brutal assassinat i a reclamar a les institucions una major implicació davant d'aquest tipus de fets.

Segons fonts policials, es tracta d'una evident mort violenta en una zona on hi ha abundants punts de prostitució a l'aire lliure, tot i que encara no estan clars els motius de l'assassinat.

El Col·lectiu Lambda queda en l'espera de conéixer més dades sobre les circumstàncies de la seua mort per a fer altres valoracions sobre el que ocorre. No obstant el coordinador general del Col·lectiu Lambda, José de Lamo demana tant a la Delegació del Govern com les administracions locals “més mesures per a la persecució dels delictes amb caràcter transfòbic i homòfob i la necessitat d'actuar amb contundència davant de l'augment de les agressions cap a lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals”.

A més de Lamodemana a les administracions que “incloguen accions formatives als Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat sobre la realitat de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals amb l'objectiu que puguen intervindre amb major eficàcia en la persecució de delictes per transfòbia i homofòbia”. Aquesta qüestió ja va ser plantejada per Lambda en una reunió mantinguda fa unes setmanes amb la Delegació del Govern de la Comunitat Valenciana.

En el col·lectiu Colega-València també han rebut amb molta preocupació la notícia d'aquest assassinat. Per tal motiu han sol·licitat al Delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Ricardo Peralta una investigació exhaustiva i que no desistisquen en l'interés d'aclarir aquest brutal succés.

"Resulta condemnable des de qualsevol punt de vista que aquest tipus de crims es continuen cometent a Espanya, i és impensable la crueltat i l'acarnissament que ha implicat l'assassinat d'aquesta immigrant transsexual", ha declarat Jhonatan Girón, president de Colega-València.

Colega-València ha fet un crida a les autoritats públiques i a la societat espanyola en general perquè condemnen i rebutgen aquest tipus de fets, que ennuvolen i taquen les llibertats que ens atorga la nostra Constitució a tots i totes els ciutadans i ciutadanes sense cap tipus de distinció.

D'altra banda, alguns mitjans de comunicació han indicat que es tracta d'un "transvestit" quan amb tota seguretat es tracte d'una dona transsexual.