La jutgessa de Dénia ataca de nou

< Volver

24-mar-06. Informa: Redacció

 

Laura Alabau, responsable del Registre Civil de la ciutat de Dénia, ha denegat per segona vegada el dret de matrimoni a una parella homosexual. El passat mes de juliol, la jutgessa ja va botar als mitjans de comunicació al paralitzar la boda de dos lesbianes, per considerar-la anticonstitucional.

El cas va arribar fins al Tribunal Constitucional, que en la seua resolució va recordar que els registres civils complixen una funció purament administrativa i no jurisdiccional, per la qual cosa va desestimar la inconstitucionalitat presentada per la jutgessa de Dénia.

En este cas, ha sigut una parella de ciutadans britànics la que es va donar de cara a terra amb la polèmica jutgessa, al presentar la seua sol·licitud de matrimoni el passat mes de febrer. En este cas, esta jutgessa intenta justificar el rebuig perquè els sol·licitants són britànics i han de casar-se conforme a les lleis del seu país, que no són equiparables a les espanyoles en qüestions com, per exemple, l'adopció, que no està permesa en al Regne Unit.

Les reaccions no s'han fet esperar. D'una banda, el tinent fiscal de l'Audiència d'Alacant, Juan Carlos López Coig, va anunciar ahir que recorreria l'aute del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Dénia.

D'altra banda, alguns grups polítics tampoc han ocultat la seua indignació. EU-L'Entesa, en paraules del diputat Ramón Cardona, ha acusat públicament a la jutgessa de tindre perjuís homòfons i de no respectar la igualtat dels ciutadans davant de la llei. És més, arriba més enllà al plantejar que els òrgans pertinents han d'obrir expedient contra la magistrada, per la reiteració a plantejar impediments a l'aplicació de Llei i una possible extralimitació en les seues funcions.