Milers de persones es manifesten a l'Orgull a València baix el lema "Salut i igualtat per dret!"


26/06/2011


El Col.lectiu Lambda de València va celebrar enguany l'Orgull LGTB de Valencia amb una manifestació multitudinaria que va recòrrer el centre de la ciutat des del Parterre fins arribar a la plaça de l'Ajuntament, on es va llegir un Manifest explicatiu del lema de l'Orgull d'enguany: "Salut i igualtat per dret!". Més tard, i com a colofó de la jornada, es va celebrar a la plaça de Viriat la Festa de l'Orgull lesbic, gai, transsexual i bisexual amb tot un seguit d'actuacions en directe i una sessió final de DJs.

La salut és un dels eixos a l'entorn del qual giraran les reivindicacions de l'Orgull LGTB. Així, segons ha recordat el coordinador general de Lambda, José de Lamo, "enguany, molt especialment, volem donar el nostre suport a totes les persones que viuen amb el VIH-sida i alhora volem promoure unes practiques sexuals més segures que impedisquen l'avanç de la infecció. Pero nosaltres sols no som prou per acabar amb la pandemia; per aixo exigim especialment a les administracions públiques, als mitjans de comunicació i, en general, a tota la ciutadania, que s'impliquen en la lluita contra l'expansió del virus, ara que els índex d'incidencia al nostre entorn més proxim, homes gais i bisexuals i dones transsexuals i homes treballadors del sexe, han repuntat de manera important. A més, apostem perque les persones transsexuals que ho desitgen puguen tindre una assistencia completa en la sanitat pública per tal de dur a terme el seu procés, continuem demanant en l'ambit internacional la despatologització de la transsexualitat, instem a l'administració sanitaria perque compte amb un protocol específic d'atenció ginecologica per a les dones lesbianes i bisexuals i a que s'estudien les seues especificats en allo referent als riscos d'infeccions de transmissió sexual en el sexe entre dones".

D'altra banda, l'Orgull lesbic, gai, transsexual i bisexual d'enguany també vol demanar respecte als drets aconseguits fins ara i que han permés la igualtat legal a aquestes sexualitats minoritzades. En paraules del coordinador general del Col.lectiu Lambda, José de Lamo, "la llei d'identitat de genere i la reforma del codi civil que permet el matrimoni entre persones del mateix sexe han sigut els punts de partida del moviment LGTB perque, des de la igualtat legal, poguem avançar cap a la igualtat social. Per aixo, no permetem, ara i ací, que ningú ens amenace amb retallar els nostres drets; instem el Partit Popular a eliminar l'homofobia del seu ideari polític i a que retire el recurs interposat davant el Tribunal Constitucional contra el matrimoni entre persones del mateix sexe. El que calen són polítiques en positiu que dignifiquen la diversitat sexual i eliminen la discriminació que encara patim les persones transsexuals, bisexuals, lesbianes i gais". De Lamo ha recordat que "és el moment d'exigir als nous governs locals i al de la Generalitat avanços en el reconeixement de la diversitat sexual: una llei integral per a les persones transsexuals, incloure la realitat de les dones lesbianes, bisexuals i transsexuals en les polítiques d'igualtat, reconeixer la diversitat en les polítiques familiars i posar en marxa un pla d'educació sexual a l'ambit educatiu són algunes de les mesures que s'han de posar en marxa de manera immediata".


Compartix açò al teu Facebook