Colega-Valencia reivindica la diversitat en el 28-J


25/06/2009


Colega-València no oblida que el 28J és el dia mundial pels drets de les persones LGBT i volem expressar el nostre convenciment d'hem de treballar els 365 dies de l'any per a aconseguir que la població LGBT estiga present tots els dies, tots els drets i tots els espais.

El 28J va nàixer amb expressió de llibertat enfront de la intolerància i l'opressió que patia la població homosexual als EUA aquesta reivindicació es va estendre pel món. Actualment existixen més de 80 països on l'homosexualitat està penalitzada. Les manifestacions de l'Orgull també s'han estés, i mentres en els països on l'homosexualitat no és un delicte i, en casos com Espanya, està acceptada per una majoria de la població, aquesta celebració s'ha convertit en una expressió d'alegria i carnestoltes. L'assistència a les marxes de l'Orgull en molts països encara és una expressió de llibertat i reivindicació on els manifestants es juguen la seua integritat física i la seua llibertat.

Des de Colega-València volem rescatar l'esperit reivindicatiu, de lluita i de record d'aquests herois que al llarg d'aquests 40 anys s'han destacat amb valentia. Respectem a totes i tots els que desitgen mostrar la seua alegria pels èxits i eixir en cavalcades pels carrers, però hem de recordar que encara hi ha un llarg camí per recórrer per a aconseguir la igualtat real de totes i tots els gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals.

  • Sol·licitem polítiques educatives que eradiquen el BULLING, acaçament escolar per motius LGBT. I donem el nostre SI rotund a l'assignatura EDUCACIÓ PER A LA CIUTADANIA per a aconseguir una societat on el respecte a la diversitat siga la norma.
  • Reclamem la modificació de la “Llei contra la Violència de Gènere” per a incloure les víctimes de violència de gènere dins de les parelles del mateix sexe, que arriben a adoptar en alguns casos els mateixos rols danyosos que convertixen una persona en maltratadora i a una altra en víctima. Negar un suport o una assistència equiparables a les parelles del mateix sexe per una discrepància terminològica ens situa davant d'un sectarisme ideològic anàleg a què nega que puga cridar-se matrimoni a la unió entre dos hòmens i dues dones. I aquells que adduïxen un “descafeïnament” de l'actual llei en incloure gais i lesbianes, estarien usant el mateix argument de què creien que es destruiria la família amb el matrimoni entre persones del mateix sexe.
  • Exigim la retirada del recurs d'inconstitucionalitat al PP i al Tribunal Suprem que dicte una ràpida resolució, si aquest no és retirat.
  • Sol·licitem a les autoritats que procedisquen al registre dels fills de les parelles homosexuals que accedixen a la maternitat subrogada, així com un canvi en la Llei de Reproducció Assistida on s'incloga aquesta opció i la possibilitat de la donació de gàmetes entre parelles de dones, on actualment hi ha una recomanació de la comissió nacional no vinculant.
  • El 28 de juny té un marcat caràcter internacional, perquè són les persones LGBT d'altres països les que necessiten la nostra veu i solidaritat per a no patir la persecució, la vexació i en alguns llocs fins a la mort. És ací, on volem fer-nos presents, amb la nostra veu, amb els nostres mitjans, amb la nostra consciència, i amb les nostres accions. No volem ni podem oblidar el que ocorre al nostre voltant, però aquesta realitat pròxima i quotidiana no ens pot obviar el que ocorre més enllà de les nostres fronteres. Mils, potser milions, de persones estan patint en la més absoluta de les soledats. Des de Colega volem ser la veu crítica, la consciència d'aquesta societat hipòcrita i cega davant de la conculcació continuada dels drets humans.

No volem oblidar en aquests moments al poble iranià que protesten per un massiu frau electoral, i són ja quasi un centenar les víctimes massacrades per la dictadura sagnant que governa Iran. Un règim teocràtic que aplica mà dura sense respecte als drets humans i on els homosexuals són penjats en grues i les dones lapidades. Ara és l'oportunitat de la Comunitat Valenciana perquè es veja també una marea verda que demane un nou Iran que respecte els Drets Humans.

Per un món on la llibertat siga la garant de la nostra felicitat, on construir espais de pau i harmonia amb els nostres i l'entorn siga un treball quotidià, on la nostra existència estiga basada en la diversitat i pluralitat de sers humans amb drets adquirits pel mer fet de nàixer, on mai un ser humà haja de demanar permís per a amar, per a viatjar, per a viure, per a riure, per a plorar, per a parlar.


Activitats COLEGA VALÈNCIA 28J

PEL RESPECTE A LA DIVERSITAT: “TOTS ELS DIES, TOTS ELS ESPAIS, TOTS ELS DRETS”

Divendres 26 de juny
Taula informativa i per a la visibilitat del col·lectiu LGBT
Performance per la conscienciació col·lectiva “NO ET QUEDES A FOSQUES”
Luar: passeig marítim platja de Gandia 17:00-23:00h.

Dissabte 27 de juny
Taula informativa i per a la visibilitat del col·lectiu LGBT
Campanya “40 anys de lluita STONEWALL 69'09”
Mural històric amb imatges de la reivindicació LGBT en el món.
Convidem els valencians i valencianes a encendre un ciri per les víctimes dels delictes d'odi per orientació sexual en el món.
Lloc: Plaça del Tossal (barri del Carme de València) 18:00-24:00h.