Onze institucions firmen el manifest Orgull LGTB Alacant 2007


27/06/2007. Informa: DecideT


Lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i heterosexuals. Ens manifestem este dia totes i tots junts per molts motius.

En primer lloc, volem reconéixer els drets adquirits en estos últims anys. Amb l'aprovació de la Llei del Matrimoni entre persones del mateix sexe i la Llei d'Identitat de Gènere hem aconseguit un major grau d'igualtat per a les persones LGTB. Esta igualtat ha sigut fruit del treball de nombrosos activistes del moviment d'alliberament LGTB. Des d'ací agrair la seua labor, així com a tots els grups polítics que han fet possible que isqueren avant estes lleis.

En segon lloc, volem denunciar les situacions d'injustícia que encara existixen en molts àmbits: educatius, laborals, sanitaris, polítics, religiosos, etc. No podem continuar acatxant el cap enfront de la injustícia, i és necessari denunciar-la.

Denunciem l'actitud irresponsable d'alguns dirigents polítics respecte a les persones LGTB, en concret del Partit Popular oposant-se a estes lleis tan necessàries. Denunciem la presentació d'un recurs d'inconstitucionalitat per part del Partit Popular a la Llei de matrimoni. Denunciem a la Generalitat Valenciana , que s'ha negat sistemàticament a la inclusió del tractament de reassignació sexual en la seguretat social, i denunciem a l'anterior corporació municipal d'Alacant per la seua negativa sistemàtica a qualsevol proposta a favor dels drets LGTB. Denunciem al Sr. Alperi per oposar-se públicament a celebrar matrimonis homosexuals. Són tot actituds que afecten directament els nostres drets i ens allunyen d'un enteniment comú en esta societat.

Denunciem la hipocresia d'alguns jerarques religiosos, en concret de l'Església Catòlica. Denunciem la seua negativa a la inclusió de la diversitat familiar en l'educació dels nostres fills i filles. Denunciem el seu afany d'exclusió de les persones LGTB de qualsevol projecte pastoral o comunitari. Denunciem la discriminació que patixen lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals en algunes comunitats, des de l'hermetisme i la nul·litat de la seua persona fins a l'expulsió. Estes no són actituds cristianes cap a les i els germans en Crist.

Denunciem la persecució que les persones LGTB estem patint en tot el món. Denunciem el govern polonés, pels insults i menyspreus rebuts en el Parlament Europeu. Denunciem el govern rus, per les agressions impunes i detencions patides en la manifestació de l'Orgull LGTB celebrada enguany a Moscou. Denunciem als països islàmics, a diversos estats dels Estats Units, a alguns països llatinoamericans, pel processament de persones homosexuals i transsexuals només pel fet de ser-ho, en alguns casos fins i tot amb la mort. És la cara més detestable de l'homofòbia, però que avui en dia continua existint.

I altres tantes coses que denunciem: la invisibilitat de les dones lesbianes, la discriminació laboral sobretot en persones transsexuals, la falta de recursos per a la prevenció i qualitat de la salut, etc., etc., etc.

Som persones que vivim també en esta societat. Els avanços aconseguits han sigut molt positius per a iniciar un camí cap a la igualtat, però encara queden moltes coses per fer. Per això és necessària la nostra presència, la nostra visibilitat com a persones LGTB, perquè no hem de romandre més en l'armari. No tenim motius. Este és el nostre lloc, el carrer. Tenim moltes coses que aportar. I volem continuar treballant per un món millor, més igualitari, un món per a totes i tots.

Volem treballar per la visibilitat, especialment de dones lesbianes. Per una societat més igualitària i sense discriminació. Des de la necessitat realitzar-nos com a persones i viure amb normalitat.

Volem treballar des de l'educació, pilar fonamental de la nostra societat. Per una educació sense barreres, en igualtat. Veient la necessitat suport a professors, AMPAS i consells escolars. Amb la necessitat educar en la diversitat familiar, d'una manera inclusiu i no exclusiu.

Volem treballar des de la sanitat. Per la salut de les nostres famílies, per la prevenció de malalties de transmissió sexual, per la inclusió del tractament de reassignació sexual en la seguretat social. Amb la necessitat un treball continuat en estos àmbits i on els col·lectius LGTB podem aportar una àmplia experiència.

Volem treballar des de l'àmbit laboral. Perquè també som persones productives i tenim la necessitat realitzar-nos amb el nostre treball. Amb la necessitat la no discriminació i la possibilitat de defensa davant de tals situacions.

Volem treballar des de les comunitats religioses. Perquè també podem donar resposta a moltes qüestions que hui en dia generen rebuig. Des del diàleg i l'enteniment, amb la necessitat viure en comunitat i construir junts.

Volem treballar des d'altres països on les persones LGTB patixen violència. Per un reconeixement de drets humans per a lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals de les Nacions Unides, amb una necessitat imperiosa de normalitzar situacions desesperades davant de continues violacions dels drets humans.

Volem treballar des de la cultura, l'oci, la immigració, la política, la universitat, però sobretot volem treballar per construir una societat més justa, solidària i en igualtat.

Ho estem aconseguint! Treballant ferms pels nostres drets!

I tu també pots Sense por! Són els teus drets! Fes-te visible!


Acció Cultural del País Valencià
Asociación Decide-T
CCOO
Col.lectiu Lambda
Consell de la Joventut d'Alacant
EU
FELGTB
Independence Gay
Joves EU
PSOE
Universitarios Progresistas