Lambda premia Julio Cuesta, Levante-EMV i les Comunitats Cristianes Populars de València


27/06/2007. Informa: Lambda


El Col·lectiu Lambda de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, després de la manifestació del passat dissabte, que convocà a milers de persones en favor de la diversitat sexual a l'educació, organitza el dijous 28 de juny l'acte de lliurament dels Premis Margarida Borràs. Serà a les 20 hores al Centre esportiu-cultural La Petxina de València (Passeig de la Petxina, 42). Aquests són els guardons que cada any atorga el Col·lectiu Lambda per fer públic el seu reconeixement a aquelles institucions, entitats o persones que treballen pels drets de LGTB i la seua normalització. En aquesta edició aquests premis, enguany obres realitzades per l'artista Pol Coronado, han recaigut sobre Julio Cuesta, el diari Levante-EMV i les Comunitats Cristianes Populars de Valencia.

Julio Cuesta, activista del Col·lectiu Lambda, ha estat la primera persona transsexual en fer ús de la Llei d'identitat de gènere, que entrà en vigor el passat mes de març. La seua contribució en la reivindicació dels drets de les persones transsexuals, fent del seu cas un exemple de visibilitat, ha estat fonamental en el reconeixement d'aquest dret.

Pel que fa al diari Levante-EMV, el Col·lectiu Lambda ha volgut reconéixer la seua la seua tasca informativa de pluralitat i rigor, donant veu de forma respectuosa i veraç al col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals i les seues reivindicacions.

En el cas de les Comunitats Cristianes Populars de València, el premi Margarida Borràs li ha estat atorgat atenent a la seua tasca dins l'església de base, tractant a aquesta d'una manera oberta la diversitat sexual , donant sempre tot el suport al nostre col·lectiu i posant-se al capdavant en la tasca d'oferir dins del missatge cristià un espai visible per a lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals.

Enguany el Col·lectiu Lambda ha decidit atorgar el Premi Homofòbia a Ràdio Televisió Valenciana (RTVV), per apostar en les seues informacions pel morbo i l'espectacle i no per la notícia feta amb professionalitat i per utilitzar la censura per amagar la veu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals als mitjans públics valencians.

A l'acte han confirmat la seua assistència , entre d'altres, la Delegada d'Estudiants de la Universitat de València, Pilar Sarrión , la diputada socialista al Congrés dels Diputats Carmen Montón , el secretari general del BLOC, Enric Morera , que vindrà acompanyat de Mamen Gimeno, Joan Mansanet i el portaveu del Bloc Jove, Pere Fuset. Dels sindicats, Joan Sifre i Ofelia Vila , de CCOO-PV, Elvira Ródenas, d'UGT-PV i Vicent Mauri, d'Intersindical Valenciana. De les entitats socials comptarem amb el president del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana, Joaquín Sansano, la presidenta del Consell de la Joventut de València, Alicia Esteve o la coordinadora d'Amnistia Internacional a València, Carmen Soto .

Amb aquest acte el Col·lectiu Lambda continua amb la seua activitat al voltant de l'Orgull lèsbic, gai, transsexual i bisexual, que tindrà continuació en la seua nodrida presència a la manifestació estatal de l'Orgull lèsbic, gai, transsexual i bisexual que tindrà lloc el proper dissabte 30 de juny a Madrid, que enguany es converteix en convocatòria europea de l'Orgull, i que tindrà per lema “Ara Europa, la igualtat és possible”.