8é congrés de Lambda: el col·lectiu aposta per consolidar els drets conquerits i treballar per la igualtat social


01/02/2009


8º Congreso Col·lectiu LambdaEl 8é Congrés del Col·lectiu Lambda de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, que ha tingut per lema “Reinventem la revolta. 40 anys de Stonewall” es desenvolupà el dissabte 31 de gener durant al llarg de tot el dia a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València, en una jornada de debat i participació en què ha participat 80 delegats i delegades.

La ponència política aprovada, després del debat i la votació de més de 100 esmenes, aposta per consolidar els drets conquerits, així com centrar els pròxims objectius de l'associació en els àmbits educatiu, laboral i sanitari. Després de la consecució de les lleis que han suposat un avanç importantíssim, el treball per la igualtat social ha de centrar-se a l'educació, en la defensa de la visibilitat de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals i la lluita contra l'homofòbia i la transfòbia a l'àmbit laboral, i continuar treballant incansablement per la salut del nostre col·lectiu, especialment pel que fa a consolidar el dret de les persones transsexuals a què el procés de reassignació sexual estiga inclòs en la sanitat pública de manera completa , i de demanar el compromís de les administracions en la lluita contra el VIH-SIDA i altres infeccions de transmissió sexual.

A més, el 8é Congrés del Col·lectiu Lambda , ha aprovat un text en què llança una proposta de diàleg als sectors conservadors, entre ells el Partit Popular, a fi de sumar-los al respecte i a la defensa dels drets de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals . El 8é Congrés del Col·lectiu Lambda també ha aprovat un canvi d'estructura amb l'objectiu que l'organització i la gestió de l'entitat siga més àgil i per a posar-la al servei dels objectius polítics marcats per als pròxims anys.

El 8é Congrés del Col·lectiu Lambda ha rendit un homenatge a Luisa Notario, coordinadora general durant els últims quatres anys l'informe de gestió dels últims dos anys, que ha sigut aprovat per unanimitat.

Finalment, el 8é Congrés del Col·lectiu Lambda ha triat per unanimitat una nova Comissió Executiva encapçalada per Jose de Lamo, nou coordinador general. De Lamo afirma que “els pròxims anys seran crucials per a consolidar els drets aconseguits i perquè puguem continuar avançant contra la discriminació que patim lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals en tants àmbits de la nostra vida. El debat produït aquest cap de setmana demostra el visc i dinàmic del nostre moviment i del nostre compromís per continuar lluitant per la construcció d'una societat lliure, igual i diversa ”.