El Grup Stop-Sida de Lambda presenta les seues noves campanyes

 

25/01/2008. Informa: Lambda


Grupo Stop SIDA Lambda ValenciaEl Grup Stop-Sida del Col·lectiu Lambda, que acaba de complir 15 anys treballant en la prevenció del VIH-SIDA i altres infeccions de transmissió sexual (ITS) dins la població homosexual, transsexual i bisexual, presenta aquest divendres 25 de gener les seues noves campanyes , emmarcades dins dels programes que desenvolupa al llarg del any i que compten amb la subvenció de la Conselleria de Sanitat. Enguany el grup centra la seua acció en la promoció de la prova del VIH-SIDA, en la solidaritat amb les persones seropositives i en la pràctica del sexe més segur entre dones. A més, Stop-Sida posa en marxa el circuit de sexe més segur, per tal de promocionar l'ús del preservatiu i el lubricant en les relacions sexuals entre homes, principalment als locals on es practica sexe.

Amb la campanya “¿Sexo? Haz la prueba”, Lambda pretén conscienciar a la població homosexual, transsexual i bisexual de la importància de conèixer el propi estat serològic. La campanya va destinada especialment a gais i homes bisexuals, donat que les últimes dades d'infeccions de VIH-SIDA demostren que hi ha un augment d'aquestes, i d'altres infeccions com la sífilis i la gonorrea, en aquesta població. En molts casos la infecció és detectada ja en un estat avançat, per això és important que en els casos de diagnòstics positius hi haja una detecció precoç del virus, que possibilitarà el començament del tractament. Per últim la campanya recorda que l'única vacuna contra el VIH és la prevenció i, per tant, la utilització del preservatiu i el lubricant.

La campanya “Si es positivo. Si es positiva. Actúa en positivo” té com a objectiu llançar un missatge de solidaritat amb les persones seropositives. Després de 25 anys de VIH-SIDA continua existint a la nostra societat una estigmatització cap a les persones que viuen amb el VIH-SIDA. Aquesta discriminació també existeix dins del col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, la qual cosa implica la poca visibilitat existent de les persones seropositives pel por al rebuig i a l'exclusió en molts àmbits de la seua vida.

Per altra banda, els últims anys el Grup Stop-Sida de Lambda ha començat a treballar més intensament la prevenció del VIH-SIDA i altres ITS en les relacions entre dones. La campanya “Yo practico sexo seguro” vol visibilitzar les possibilitats de pràctica de sexe més segur en aquestes relacions sexuals, fent insistència en l'ús de barreres i guants de làtex, així com de preservatius, en determinades pràctiques sexuals entre dones .

Per últim, el Grup Stop-Sida de Lambda dóna un pas endavant en la seua tasca de prevenció als locals on es practica sexe entre homes, amb els quals ve col·laborant des de fa anys. Ara posa en marxa el “Circuit de sexe més segur”, que distingirà a aquells locals que recomanen l'ús del preservatiu i el lubricant i posa al seu abast unes monyiqueres per a repartir als seus clients que serveixen per a dur el preservatiu i el lubricant dins dels locals.

Per a presentar aquestes campanyes el Grup Stop-Sida del Col·lectiu Lambda estarà present amb una taula informativa el divendres 25 de gener de vesprada a les saunes Magnus i Olimpic. Ja per la nit estarà present al Café de la Seu, ADN, Dakota, Som com Som, El Mos d'Eva, Cross, Nuncadigono, Oh La Lá, Venial i Deseo54.


--------------


Més informació: Col·lectiu Lambda