Colega-València fa un crida a la lluita conjunta contra la intolerància en el "Dia de l'holocaust"

< Tornar


27-ene-07. Informa: Colega-Valencia


El Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transsexuals de la Comunitat Valenciana (Colega-València) vol recordar avui 27 de Gener a les víctimes de l'Holocaust nazi. No podem relegar al passat i oblidar esta atrocitat les arrels del qual naixen en la intolerància cap a la diferència i la diversitat.

El 27 de gener de 1945 les tropes soviètiques alliberaven el camp d'Auschwitz -on diversos milions de persones van ser assassinades per ser jueus, gitanos, discapacitats, homosexuals o per la seua ideologia política- posant així fi als camps d'extermini nazis. Des de llavors, esta data és considerada com el dia del fi de l'Holocaust.

En estos moments quan a Europa es recrua l'antisemitisme, la xenofòbia, l'homofòbia i altres formes de discriminació, Colega-València fa un crida per a una lluita comuna contra la intolerància.

Per tot açò, Colega-València iniciarà la setmana que ve la campanya INTOLERANTESANONIMOS.ORG , una iniciativa de l'Institut de la Joventut d'Espanya, emmarcada en la campanya europea “Som diferents, som iguals” amb motiu de l'Any Europeu d'Igualtat d'Oportunitats per a Tots. La campanya pretén fer comprendre a la ciutadania que la lluita contra les discriminacions és una tasca conjunta, ja que la mateixa intolerància és la base de la xenofòbia, el racisme, l'antisemitisme, el masclisme i l'homofòbia.

Entre els diversos materials de la campanya es troben postllis, octavilles, falques de ràdio i anuncis de televisió que transmeten el missatge següent: “La intolerància és un mal endèmic de la nostra societat i els sentiments que genera són horribles: per això volem ajudar les persones que patixen este mal. Així que... quan veges un racista o a un homòfob, no el discrimines, ajuda-li a entendre".