10 de desembre, dia dels drets humans, també per a lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals

< Tornar

10-dic-06. Informa: Colega València


En el dia dels drets humans Colega-València (Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transsexuals de la Comunitat Valenciana) vol denunciar les violacions dels drets fonamentals de milers de persones homosexuals i transsexuals que patixen violència i discriminació en molts llocs del planeta. Per este motiu i amb motiu del dia internacional dels drets humans Colega-València se suma a la campanya d'Amnistia Internacional "famosos espanyols entre reixes per ser gais", per a sensibilitzar a través d'Internet a la població valenciana sobre esta situació.

En esta campanya Amnistia Internacional ha comptat amb la col·laboració de Nacho Duato i Jesús Vázquez per a mostrar els horrors que moltes persones en altres països del món.

La campanya està accessible en la web: http://www.es.amnesty.org/emailing/varios/lgbt/banner300x250.htm

Segons Amnistia Internacional en més de 70 països lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals són torturats, detinguts o executats a causa de la seua orientació sexual o identitat de gènere.

Mapa del món amb països on l'homosexualitat és il·legal o es castiga amb la pena de mort: http://www.es.amnesty.org/fileadmin/user_upload/documentos/mapa_lgbt.pdf

En molts països s'empresona a persones lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals en aplicació de lleis que vigilen els dormitoris i convertixen un bes en un delicte. S'els tortura per a obtindre confessions de "desviació" i s'els viola per a "curar-los" d'ella. Les sancions són molt variables: des d'una multa o uns mesos de presó fins a, en alguns països, la cadena perpètua o la pena de mort.
No sols els estats, les societats que els consideren "d'usar i tirar": els "esquadrons de la mort" i inclús la pròpia família o veïnat els maten, i les autoritats no fan res per impedir-ho o investigar-ho.

En alguns llocs, governants, polítics i religiosos encoratgen la violència contra estes persones amb el seu discurs homofòbic. Tan sols en uns pocs països estes persones són tractades amb plena igualtat davant de la llei. Però fins i tot en estos les discriminacions romanen de facto en la societat.

A Kenya, Namíbia, Uganda, Zàmbia i Zimbabue dirigents polítics consideren que l'homosexualitat és "antiafricana". Robert Mugabe, de Zimbabue, opina que els homosexuals són "pitjors que porcs i gossos".

A Uganda, Guyana, Índia, Bangla Desh, Singapur, Maldives, Bhutan i Nepal l'homosexualitat pot castigar-se amb cadena perpètua.

En ciutats europees com Belgrad, Moscou i Varsòvia s'han prohibit recentment desfilades de l'Orgull Gai.

En Iran, Afganistan, Aràbia Saudita, Mauritània, Sudan, Pakistan, Iemen i en els estats del nord de Nigèria l'homosexualitat pot castigar-se amb la mort.