Reconeixement a Catalina Socías del Grup de Dones de Natzaret

Lambda li atorga el III Llaç Lambda, un premi que reconeix la important tasca duta a terme des de l'anonimat però igualment imprescindible per a l'avanç dels drets de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals


20/12/2008. Informa: Lambda


El Col·lectiu Lambda de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals ha decidit atorgar el III Llaç Lambda a Catalina Socías, membre del Grup de Dones de Natzaret. Ella es va interessar fa molt de temps per la situació de les persones transsexuals i les oferí treballar en la seua xicoteta empresa de neteja, per tal d'oferir-les una eixida laboral més enllà de la prostitució. En eixe sentit, tant ella com l'Associació de Veïns de Natzaret han propiciat el coneixement de les activitats i les reivindicacions del Col·lectiu Lambda , especialment les referides a la població transsexual. Així mateix, Catalina Socías comparteix convocatòries i espais amb el Grup Cristià del Col·lectiu Lambda , fent sentir als seus membres part de la seua família.

Aquest és un premi que Lambda atorga a aquelles persones que d'una manera anònima i desinteressada col·laboren en la lluita contra l'homofòbia i la transfòbia. Gent el nom de la qual segurament no constarà en els llibres d'història però que han contribuït a que moltes lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals hàgem pogut eixir endavant en entorns hostils per a la diversitat. Així , volem destacar aquest suport desinteressat a través d'un reconeixement públic, premiant a persones voluntàries i/o aliades que des de l'anonimat contribueixen a eradicar l'homofòbia i la transfòbia al nostre món, com és el cas de Catalina Socías.

El lliurament d'aquest premi tindrà lloc el dijous 18 de desembre a les 20 hores al pub Som com Som (c/ Cadis, 75 de la ciutat de València), en el marc de la ja tradicional picaeta que el Col·lectiu Lambda organitza per acomiadar l'any.