Valencia acull la Primera Trobada de Persones Transsexuals de la FELGTB

Un centenar de participants debatran sobre les mesures necessaries per a aconseguir la igualtat i la dignitat de les persones transsexuals

Encuentro Personas Transexuales FELGTB


29/04/2011


I Encuentro Personas Transexuales en ValenciaLa Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (FELGTB) i el Col.lectiu Lambda organitzen este cap de setmana a Valencia la I Trobada de Persones Transsexuals de la FELGTB, que amb el lema Seguim transformant abordara les qüestions més importants per a l'avanç en els drets i la dignitat de les persones transsexuals en la nostra societat. Segons la Comissió Europea, continuen suposant un dels col.lectius amb major risc d'exclusió social.

La inauguració tindra lloc dissabte a les 10, a l'Octubre Centre de Cultura Contemporania (c/ Sant Ferran, 12). Durant l'acte es projectara un vídeo realitzat per l'Area Trans de la FELGTB que té per títol La teua vida brillara.

En la Trobada s'abordara la necessitat de continuar avançant en lleis que aborden de manera integral la realitat transsexual, seguint l'exemple de l'aprovada a Navarra, s'analitzara l'actual llei que reconeix el dret al canvi registral de nom i sexe a les persones transsexuals i es treballara sobre l'avantprojecte de Llei d'Igualtat de Tracte i No Discriminació en la seua aplicació de lluita contra la transfobia. D'altra banda, la Trobada debatra sobre polítiques d'inserció laboral per a les persones transsexuals, la realitat del treball sexual dins d'este col.lectiu, la situació de l'atenció i inclusió en la sanitat pública del procés transsexual, el tractament de la transsexualitat en l'ambit educatiu o els avanços medics referits a les cirurgies genitals. A més, la Trobada abordara la salut sexual de les persones transsexuals així com estrategies per a la prevenció d'infeccions de transmissió sexual i la realitat del VIH-sida en les dones transsexuals que exercixen el treball sexual.

Com a acte previ a la Trobada avui divendres, 29 d'abril, a les 20 h. es presentara a Valencia el documental Vides Transsexuals, comptant per a aixo amb la seua directora María Popova. La projecció tindra lloc en Ca Revolta (c/ Santa Teresa, 10).


---------------------------

Més informació:

  • Mar Cambrollé, coordinadora de l'Área Transexual de la FELGTB: 622604458

  • Ana Cano, coordinadora del Grup d'Identitat de Genere i Transsexualitat del Col.lectiu Lambda: 653574102


Compartix açò al teu Facebook