DecideT inicia un cicle de cinema LGTB

< Tornar

Organitzat pel grup jove de DecideT, dimarts que ve 17 d'abril s'inicia un cinefórum de temàtica LGTB (lèsbica-gai-transsexual-bisexual) en l'Escola de Cine, Arts i Espectacles EUTOPIA d'Alacant. De moment, s'han programat quatre sessions, però la idea és donar-li continuïtat tots els dimarts a la vesprada.

 

14-abr-07. Informa: DecideT


Davall el lema "CINECLUB DECIDE-T, la peli dels dimarts a la vesprada", el grup jove d'esta associació ha organitzat un cicle de cinema en què es projectaran pel·lícules de temàtica homosexual-bisexual-transsexual. Amb la sèrie de projeccions programada, estos joves volen donar a conéixer una realitat moltes vegades amagada, de la que elles i ells mateixos són també protagonistes. Després de cada projecció, pretenen obrir un col·loqui on es plantegen qüestions sobre els personatges i les seues actituds, així com algun debat sobre temes concrets.

El grup jove de DecideT es va constituir a l'octubre del 2006. Des de llavors ha participat en algunes activitats juvenils, però este "Cineclub" suposa la primera activitat que organitzen ells mateixos. El grup en este moment ho formen quatre persones, però amb esta iniciativa esperen també ampliar el nombre d'ells. A partir del conveni que DecideT va firmar amb el Consell de la Joventut d'Alacant al febrer del 2006, compten amb el seu suport en tot moment. "Per a nosaltres és un repte important i volem estar presents i visibilitzarnos com a jóvens LGTB, amb els nostres propis problemes però també amb tot el que podem aportar", afirma Vicent Pomares, coordinador d'este grup.

Este "Cineclub" començarà dimarts que ve 17 d'abril amb la projecció de la pel·lícula "Fucking Amal" dirigida per Lukas Moodysson, una història d'amor entre dos xiques en un institut. A més, s'han programat altres tres projeccions: "Crazy" el 24 d'abril, "Boys don't cry" el 8 de maig i "Fresa y chocolate" el 15 de maig. Les projeccions es realitzaran en l'Escola de Cine, Arts i Espectacles EUTOPIA d'Alacant (darrere del Panteón de Quijano) a partir de les 19.00 hores i l'entrada serà lliure. Compta amb la col·laboració del Consell de la Joventut d'Alacant i EUTOPIA. És probable que després d'estes sessions, el grup jove li done continuïtat a esta activitat tots els dimarts a la vesprada.

DecideT suma a la seua programació esta nova activitat. Tots els dissabtes a la vesprada realitza activitats en la Seu de la Universitat d'Alacant, com a punt de trobada per a tot el que vullga participar, i molts diumenges es programen excursions i activitats esportives. També, els dimecres de 18.00 a 20.30 es presta un Servici d'Orientació i Informació a persones LGTB en el Centro 14 en col·laboració amb el Consell de la Joventut. A més, els grups lèsbic i cristià tenen la seua pròpia programació, i l'àrea de salut ha estat desenvolupant fins a març un programa de prevenció de VIH/SIDA en prostitució masculina, el quin pretén ampliar ara a tota la població LGTB.