La nit

L'ambient gai en la nit de Castelló

04/01/2008


Des de fa alguns anys, els locals d'ambient gai en la ciutat de Castelló han anat consolidant-se fins a convertir-se, avui en dia, en una ferma alternativa a l'oferta d'oci nocturn de les grans capitals.

A principis dels 90, emblemàtiques sales com a Nave59 o Kalkat, convivien amb altres locals com el Café de Flandes en un ambient mixt i tolerant, però que difícilment podien considerar-se locals d'ambient. En aquesta època, la proximitat amb la ciutat de València i la facilitat de desplaçar-se, per exemple, amb tren de rodalia, feia poc viable la possibilitat que a Castelló obrira un negoci dedicat exclusivament a gais i lesbianes.

Clams Café CastellóPerò tot és qüestió de modes. Aquells anys van tindre relatiu èxit alguns projectes modestos, com Kontramano, el germen dels locals nocturns d'ambient en la capital de La Plana, que no va tindre continuïtat però que va ser el tret d'eixida a altres locals com Clams Café, In&Out, El Groc, Lo nostre bar i actualment el local més important de la ciutat, la Discoteca Clams.

El passat cap de setmana l'equip de GayValencia es va desplaçar fins a Castelló per a comprovar in situ per què s'està sentint parlar tant d'aquests locals. I és que, actualment, la truita s'ha donat la volta i molta gent de València es desplaça fins a Castelló les nits dels caps de setmana per a canviar d'aires i gaudir d'un tipus d'oferta nocturna diferent de la de la capital.

Començarem la nit relaxadament prenent la primera copa en Clams 98/01 (comte Pestagua, 25), perfecte per a seure i xarrar amb els amics, on ens va atendre Maribel, la simpàtica propietària que fa poc va prendre el relleu del que va ser els Clams originals.

Pub El Groc Castelló

En el pub El Groc (Dr. Ferran, 17) pots gaudir de la música de ball i començar a agafar el ritme frenètic de la nit en un local que s'ompli fins a la bandera. Intercalades amb la música comercial amb més èxit del moment, podràs gaudir d'actuacions de dragg queen i transformistes en directe, el principal senyal d'identitat de la nit castellonera.

Discoteca Clams Castelló

I per a acabar la nit, com no podia ser d'una altra forma, ens desplaçarem fins a Clams Disco (polígon Accés Sud) una discoteca de grandària considerable, dividida en dues plantes, la inferior amb una pista de ball a sobreeixir de gent i la superior més tranquil·la, per què begues i xarres amb els teus amics.

Un nombrós equip de persones, entre cambrers, grup d'animació i djs fan tot el possible perquè gaudisques ballant fins ben entrat el matí. En Clams Disco pots trobar un públic d'allò més variat, amb una gran afluència de xiques i gent que prové de molt distintes poblacions, no únicament de Castelló.

En defintiva, la ciutat de Castelló oferix una completa oferta d'oci nocturn per al públic LGTB que, sense dubtar-ho, recomanem des de GayValencia.Org


Guia gai de Castelló


Clams Disco
Polígono acceso Sur, calle 9 http://www.clamsdisco.com

Los caminitos
Acceso desde la Ronda Sur, de Almazora a Castellón por la segunda rotonda.

Colectivo Arco Iris
http://www.arcoiriscastellon.tk/

Violett 70
Paseo de Morella 4 · 12006 Castellón de la Plana

Groc Shop
C/ San Luis, 16 · 12001 Castellón http://www.grocshop.net/

Fever
C/ Jorge Juan, 20

Oppala
C/ Morería, 6

Café de Flandes
C/ Poeta Guimerá, 2

Cool Man
C/ Alloza, 4

Casa Camí Real
Vilafranca del Cid http://casaruralcamireal.blogspot.com/

Masía La Miguelota
Finca de 150.000 m² con caballos situada sobre una montaña, con magníficas vistas panorámicas del entorno natural y boscoso. http://www.lesuseresrural.es

Mas del Botiguer
Pla de Les Useres, partida Mas Blanch, junto a campos de cultivo en un valle con vistas al Pico de Peñagolosa. http://www.lesuseresrural.es

La Caseta de l´Hort
Vilafranca del Cid http://www.casaruralvilatur.com

Divinity Space
C/ Zorita 17-19 · 12006 Castellón de la Plana http://www.divinityspace.com/

Blue Eyes Vila-Real
Camino Les Voltes 48 (prolongación Avda. Pio XII) · 12540 Vila-Real http://www.facebook.com/pages/Pub-de-ambiente-blue-eyes-vila-real/213666618726843