Cine i TV: Internet

Lo que surja

Per Ausiàs


< Tornar

 

Lo que surja

La tendència és ben clara. El vídeo sota demanda està canviant el concepte de televisió i a això hi han contribuït llocs web de l'estil de l'arxiconegut Youtube. L'èxit del "Hang Up" de la Terremoto de Alcorcón o l'"Amo a Laura" ja no és fruit de la trasmissió hertziana. Són fenòmens que han calat en la societat a través del boca a boca d'internet.

La gent ja no empra el vídeo. Es davalla els capítols de la sèrie de moda. I tampoc! Perquè internet també és la finestra dels realitzadors que en un altre temps eren ignorats olímpicament; ho meresquen o no.

La meua crítica de hui tracta de la sèrie valenciana www.loquesurja.es que, en el moment d'escriure estes línies, va pel seu segon capítol. Ja ens avisen de que es tracta d'una producció d'afeccionats.

Tenint-ho en compte, veiem unes històries entretingudes que han encertat (tant com el títol) en mostrar-nos situacions que molts homosexuals hem viscut o trobat. Esperarem a vore més capítols a vore què passa amb els seus personatges. De moment, no em deceb el que he vist i espere més acció.

Caldria millorar una mica la posada en escena així com les actuacions però trobe que no serà possible, ja que la "primera temporada" està ja en postproducció. Així que, de cara a la segona, es podrien acurar els diàlegs ja que, en alguns moments, em dóna la sensació de ser jo qui llig un text mentre veig algú que el declama.

Per una altra banda, espere vore algun dia alguna sèrie gay que no incloga, necessàriament, escenes de sexe. Per fortuna, "Lo que surja" no abusa del tema. Que continue.

Tot això no obstant, estem davant la rèplica valenciana del "Queer as folk", a rebuf del seu èxit, i potser això és massa evident.

En definitiva, tan sols el fet de que un grup de valencians haja sigut el primer en realitzar una producció com esta mereix la pena que se li pare un poc d'atenció. Especialment, perquè un audiovisual du molta faena. Enhorabona per l'esforç.


------------------

Fitxa tècnica:

"Lo que surja "
Sèrie de ficció. Espanya, 2006. 5 minuts/capítol.

Director: José Luis Lázaro
Repart: Miguel Cuevas, Jordi González, Sergio Moya, José Luis Lázaro, Jhon Jareño, Mireia Llanes, Javier Llanes, Esperanza López, entre d'altres
Guió: VV.AA.
Fotografia: J. Daniel López
Producció: No consta