Cine i TV

La Filmoteca programa per primera vegada un cicle de cinema sobre identitat de gènere

30/05/2010


Más allá del cuerpoEl Col·lectiu Lambda de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals col·labora amb l'IVAC-La Filmoteca en l'organització del primer cicle sobre identitat de gènere que aquesta programa. El cicle, que duu per títol,Más allá del cuerpo, serà presentat el proper dimarts 1 de juny a les 20:00 hores per Arte Randazzo, membre del Grup d'Identitat de Gènere i Transsexualitat de Col·lectiu Lambda i Laura Valero, vocal de Participació del Col·lectiu Lambda, que farà la introducció a la pel·lícula inaugural, Venus Boyz.

Es tracta d'una selecció de títols recents que aborden la identitat de gènere des de diferents contextos nacionals i heterogenis enfocaments. Les pel·lícules arrepleguen realitats diferents, que representen vivències del gènere certament dispars. Dos d'elles són inèdites al nostre país, ja que no foren estrenades comercialment. El cicle dedica una atenció especial a les persones transsexuals amb pel·lícules com Enjabonado (2006) de Pernille Fischer Christensen, Desayuno en Plutón (2005) de Neil Jordan o Southern Comfort (2001) de Kate Davis. També el cicle aporta una visió sobre la realitat intersexual amb la película XXY (2007) de Lucía Puenzo. També abordarà la realitat drag-king (feminitats masculines), amb la pel·lícula Venus Boyz (2001) de Gabriel Baur. Per últim el cicle es completa amb un dels musicals més insòlits de la dècada, Hedwig and the angry inch (2001) de John Cameron Mitchell.

El cicle pretén reflexionar sobre aquelles persones que transgredeixen les normes del gènere i que hui en dia continuen sent un dels col·lectius més vulnerables i estigmatitzats. Les entitats agrupades en la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (FELGTB), a la qual pertany el Col·lectiu Lambda, hem decidit que 2010 siga l'any per a transformar, posant en primera línia les reivindicacions del col·lectiu transsexual, com la despatologització de la transsexualitat en els manuals de malalties mentals, l'assumpció íntegra per part de la sanitat pública del procés de reassignació sexual o polítiques actives d'inserció laboral, entre d'altres.

Amb aquest cicle el Col·lectiu Lambda dóna la benvinguda al mes de l'Orgull, al qual té preparades totes una sèrie d'actes que tindran com a eix central la Manifestació que tindrà lloc a la ciutat de València el proper 26 de juny.


Compartix açò al teu Facebook